Blogg #33 - Helt enkelt en lista.

Hämtad från Listboxen!

Hur bitchig är du?

Du har kallat någon för:
[x] Hora
[] Bög
[] Slyna
[x] Slampa
[x] Fitta
totalt: 3

Du har:
[x] Fuskat på ett prov
[] Skrivit fula grejer till läraren
[] Dissat en kille för du spanat in en ny person.
[] Hånglat med fler än 4 personer på en helg
[] Stått på ett bord och dansat inför folk
[x] Skrikit åt någon i telefon
[] knackat på en persons dörr du hatar och skällt på den
[x] Sagt/skrivit att du är snygg. (Sagt framför spegeln ett flertal tillfällen.)
totalt: 3

Den senaste veckan har du:
[x] Varit full
[] Skrikit åt en ungdom
[] Skrikit åt en vuxen
[] Tagit bilder på dig själv
[] Varit på fest
[] Dissat någon
[] Skolkat
[] Ljugit för en kompis
[] Ljugit för mamma
[] Ljugit för pappa
[] Hånglat med 2 personer
[x] Varit stolt över dig själv
[] Slagit någon
[] Sökt uppmärksamhet
[] Gjort något olagligt
[] Skrivit via sms/email/nätsida/ brev hur mycket du hatar någon
[] Sagt/ skrivit 'jag älskar dig' fast inte menat det
[] Struntat i vad någon vuxen sagt till dig
[x] Varit förbannad
totalt: 3

När du var under 10 år så har du:
[] Vart tillsammans med någon
[x] Slagit någon
[] Kunnat ord som bög hora eller nåt annat
[] Visste du vad sex var.
[] Pussat någon.
[] Krossat fönstret i skolan.
[] Lärt dig dumma saker av nåt stort syskon
[] Gjort sönder något som är värt mer än 1000 kronor
[] Sagt något fult ord till läraren
[] Blivit utslängd på grund av att du vart stökig
totalt: 1

Övrigt:
[] Du är tjatig i skolan
[x] Du är stolt över dig själv
[] Du gillar att vara på fester
[] Du gillar att ha folk runt omkring dig
[x] Du ska dricka denna helgen
[x] Du ska möta någon du hatar nästa vecka
[] Du ska skolka denna veckan
[] Du vill att folk ska kopiera dig
[x] Du är sur på någon vuxen just nu
totalt: 4

Totalt: 14

0-10 Helt ok, men lite för blyg
10-25 Du kan allt säga emot, men är lite mer schysst av dig
25-40 BITCH! du är inte rädd att göra bort dig och du är nöjd med dig själv

Stämmer in rätt bra på mig. ;)

Stay tuned, everyone. ♥


Blogg #32 - Skrämmande och underbart på samma gång...

Det som pågår i mitt liv just nu, är något av det mest underbara och samtidigt mest skrämmande jag någonsin har varit med om. Snacka om att mitt liv verkligen har tagit en helt ny vändning! Den 18 april i år fattades ett stort beslut. Ett beslut som skulle komma att förändra hela mitt liv. Jag... jag har blivit en helt annan människa efter allt som har hänt. Jag har börjat lära känna mig själv och kommit till ännu större insikt om vem jag egentligen är, vad jag har för värderingar i livet och framförallt att jag nog inte är så värst ångestladdad som jag tidigare har trott. Jag är nog en ganska jordnära människa, som inte hetsar upp sig i onödan utan kan lösa problem i en lagom takt.

Det som skrämmer mig...är en lugnet-före-stormen-känsla jag har. Det kan inte bara flyta på så här enkelt. Det är liksom för lätt, på nåt vis. De senaste veckorna har jag känt det som om ett flertal tunga stenar har försvunnit från min börda. Mitt hjärta har varit tyngt av många tunga stenar de senaste åren. Och nu plötsligt börjar de lösas upp, en efter en. Kanske borde jag bara vara lycklig. Men jag törs inte slappna av riktigt. Eller jo, jag slappnar av, men det känns som om jag inte borde kunna göra det.

Visst kan jag hålla med om att de senaste åren har varit överjävliga mot mig på flera sätt. Har lidit mycket. Har varit olycklig. Har trott att jag aldrig någonsin skulle få bli så här lycklig. Men så plötsligt så vänder allt. Jag kan nu för första gången börja ta itu med gamla traumatiska känslor gällande tidigare hemska händelser, och nu äntligen få ut allt det hemska som jag har gått och burit inom mig så länge.

Just nu håller jag på och bearbetar känslorna som sköt in i mig som skarpa knivar vid ett tillfälle för lite drygt två år sen. Känslor som då var alldeles för svåra att hantera, varför jag just då valde att tränga undan dem. Eller åtminstone försökte tränga undan dem. Det var känslor som gjorde så ont. Smärta, rädsla och även vrede. Skam också. Det är många människor som har ljugit för mig och gått bakom ryggen på mig i mitt liv, men det där... det tog udden av allt. Precis allt.

Känslorna som kommer när man kommer till plötslig och våldsam insikt om att personen man litar på mest av alla i hela världen har gått bakom ryggen på en, på det hemskaste sättet man kunde tänka sig.

Tänker inte ödsla fler ord om det. Det räcker nog så där, tror jag.

När jag lyssnar på vissa låtar kommer sorgen sköljande över mig också. För visst sörjer jag. Men det kanske finns olika sätt att göra det på. Det kommer korta stunder då och då när mitt hjärta håller på att brista av sorg över det som inte fick finnas mer. Det där är ett sår som alltid kommer att finnas där. Men jag lär mig att leva med det såret. Det gör ont ibland, det kommer aldrig att läka helt. Men det går nog att leva med det i alla fall.

Man får känna sorg när ett äktenskap har gått i kras. Det var inte tänkt att det skulle bli så. Och folk som tydligen har synpunkter om att man är ett on/off-par som aldrig kan bestämma sig riktigt - sånt blir jag förbannad över. Min ex-make fick nyligen frågan om vi hade separerat "för gott" nu? Ja, det var ju också en fråga, liksom.

Nu, just precis nu, kom jag till insikt om att det kanske är minnena av allt hemskt som gör att min tillvaro ändå är i balans. Att det inte bara är positivt, utan att det finns en del skit också. Precis som det ska vara. Lever man i en felfri tillvaro blir man nog rätt nojig till slut. Det är nog bara jag som har utvecklat ett helt annat sätt att förhålla mig till livets motgångar nu. Det gör inte lika ont längre. Visst finns motgångarna fortfarande, de hänger ju med varje dag. Men det gör inte lika ont längre.

Då är det nog precis som det ska vara ändå.

Stay tuned, everyone. ♥


Blogg #31 - Är nog en ganska klok kvinna.

Ja, det är jag. :) Jag ser mig som en människa som har gått igenom mycket svårt men som av någon outgrundlig anledning ändå inte har spårat ur. Haft det överjävligt svårt, har gått igenom saker som de flesta skulle rygga tillbaka för om de fick veta. Flera gånger i mitt liv har jag fått frågan: "Men...du som har gått igenom så mycket skit, hur kan du sitta där och vara så harmonisk idag?" Ja, du... Jag har nån sorts inre styrka, som hjälper mig igenom livet med alla dess nycker.

Kanske beror det på att jag fick tvinga mig själv att vara stark väldigt tidigt i livet. Kanske började det redan när jag och min bror miste vår pappa. Minns att det första jag gjorde när jag fick veta det, var att trösta mamma och sa till henne att hon i alla fall hade mig och min bror kvar. Vi var inte gamla då.

Många brukar tycka synd om människor som råkar ut för svåra händelser tidigt i livet. I många fall finns det säkert anledning att känna medlidande med dessa människor, men inte alltid. Jag ser det istället som att man kan lära sig att hantera motgångar på ett bra sätt, att man kan lära sig att trots att livet kan vara riktigt, riktigt hemskt, så finns det ändå en väg ut ur skiten. Att man faktiskt KAN må bra senare i livet, även om nästan allt gick åt helvete tidigare. Det finns inga som helst garantier för att resten av livet är förstört, bara för att det har hänt mycket skit tidigare. Jag är ett levande exempel på det.

Nu talar jag såklart bara av egna erfarenheter. Självklart ska man inte dra alla livsöden över en kam. Det jag vill göra, är att visa att solskenshistorier faktiskt existerar. Att inte ALLT är skit. Jag har sett mig som ett offer i många år, men nu gör jag faktiskt inte det längre. Jag är en överlevare. En obegripligt stark människa är jag. Jag tror på att jag kan använda mina svåra erfarenheter till något bra. Att hjälpa människor att hitta ljuset igen. Hjälpa människor att förstå att livet inte är kört... Det vet jag att jag kan, och det stärker min självkänsla.

Ja, jag är lycklig. Jag är fanimej lycklig nu. Jag trodde tidigare att jag aldrig skulle få känna sann lycka igen, men det var fel. Nu kan jag se mig i spegeln och se en kvinna som har fått livsgnistan tillbaka. Precis så är det faktiskt.

En STOR KRAM vill jag skicka till alla människor där ute i världen. Ni fixar det, även om det verkar helt kört. Om t o m en kvinna som jag, med ett så svårt förflutet, kan bli lycklig igen - då kan ni det också. ♥

Stay tuned, everyone. ♥


Blogg #30 - Kommer det solsken efter regnet?

Jag har börjat tro det. Jag vet inte riktigt vad det är som har börjat hända med mig... jag mår naturligt bra fast jag inte riktigt vet vad det beror på. Mår bra i mig själv på nåt sätt. Den senaste tiden har jag varit glad varje dag. Kanske inte hela dagarna, men ändå en stund varje dag. Det var längesen jag mådde så bra. Faktiskt många år sen.

Tänk dig ett hopknycklat papper, som sakta, bit för bit, börjar vecklas ut igen... Ljuset smyger sig in bland mörkrets skuggor, och det blir allt tydligare. Även om det händer små minusgrejer då och då, så har jag börjat tänka att det kunde ha varit betydligt värre. Allt skit som har hänt mig... jag har ju varit med om så mycket hemskt, så att allt annat verkar fjuttigt.

Det kanske låter hemskt, men jag ser det som att inträffar det mindre motgångar på vägen, så är de inte värre än att det går att ta sig igenom dem. Man måste ändå göra det på nåt vis. Spelar ingen större roll hur man går tillväga, men man tar sig alltid igenom det. Även om det verkar helt kört, så är det ändå inte det. Att det faktiskt inte är så farligt som det verkar många gånger.

Jag har ödslat mycket energi på negativa tankar i mitt liv, och blivit nertryckt så många gånger. Har aldrig litat till min egen instinkt helt och hållet förut. Nu är jag en annan människa, känns det som. En ny och förbättrad människa, i ny förpackning. Alla motgångar tar olika lång tid att leva sig igenom, bara. Och eftersom jag har en väldig tendens att oroa mig i förväg för allt möjligt, så har jag börjat tänka att om någon av mina farhågor skulle inträffa så är jag i så fall förberedd, och det är ju bra.

"Av tio farhågor är det minst nio som aldrig blir verklighet." Winston Churchill

vilken frukt åt du senast?
Frukt vete tusan, men jag har ätit röda vinbär idag. Mums!

hur ofta äter du plockgodis?
Ofta.

vilket djur hade du varit, om du fick välja?
Katt.
tror du att du kommer att få leva ett till liv?
Vi kommer till himlen när vi dör, och sen behöver vi aldrig mer skiljas från våra älskade. Så tror jag.

är du värd mer än andra människor?
Nej, alla är lika mycket värda.

vilken familjemedlem står dig närmast?
Min dotter.

vad heter du på facebook?
Mitt riktiga namn, haha.

vilket barnprogram är roligast?
Supersnällasilversara & Stålhenrik, tveklöst!

är tjejer eller killar bäst?
Tjejer kan saker som killar inte kan, och vice versa. Det är väl helt som det ska, eller?

har du varit på en gayklubb?
Inte vad jag har märkt.

äter du kanterna på brödskivan?
Inte alltid.

är du vegetarian/vegan?
Snudd på vegetarian ibland.

vart hittade du den här listan?
Listboxen, som numera är inlagd på mina favoriter.

har du en egen lägenhet?
Japp.

vilken kamera har du?
Digitalkamera. Vad den heter vete tusan.

vad har du valt för bild här uppe?
En bra bild!

vad vill du bli kallad?
Pusstrollet, om jag får be.

vad hade du hetat, om du fått välja?
Men orka såna tramsiga frågor, liksom.

om du skulle återfödas: skulle du vara kille eller tjej?
Kan väl svara diplomatiskt att jag är nöjd med den jag är.

vad gör du just nu, i denna sekund?
Trycker ner tangenterna på tangentbordet.

vilka sidor och program är du inne på just nu?
Facebook, Youtube och bloggen.

hur många timmar sov du inatt?
Vet ej. Tillräckligt många i alla fall, vaknade utsövd och i bra tid.

vilken tid gick du upp imorse?
Snokar du eller? Skit i det du!

hur många har du på msn?
Men snälla, jag använder inte sånt.

hur många tjejer/ respektive killar?
Men för sjutton.

hur många blommor har du i ditt fönster?
Vilket av fönstren?

Vattnar du dem själv?
Jag och dottern turas om. När hon har vattnat brukar hon få en peng. :)

te eller kaffe?
Både och.

laddar du ner film/musik olagligt?
Nej.

eller lyssnar du via spotify?
Nej.

är du inne på msn?
Använder inte msn.

vad har du för påslakan?
Kinesiskt.

vart är du just nu?
På en stol.

sitter du på en stol från ikea?
Nej.

tuggar du på något, isåfall vad?
Min tunga.

när städade du ditt rum senast?
Städade min LÄGENHET idag. Städar när det behövs. Då hinner det oftast inte bli stökigt.

när träffade du din morfar senast?
Han dog för två år sen.

vem är du kär i?
Men skit i det du!

har du nån sjukdom?
Ja. Jag är kär.

vad händer i höst?
MC-kort.

vad är du i stjärntecken?
Rolig fråga. Jag vet vilket stjärntecken jag är, haha. =) Nej jag ska sluta dryga mig, jag är fisk.

vilken film såg du på bio senast?
Sex and the City 2.

rött och svart eller vitt och grönt?
Vitt.

frukt eller godis?
Godis.

vad äter du till frukost?
Mackor. Dricker kaffe eller juice till.

vilken typ av film gillar du?
Rysare.

och vilken gillar du inte?
Action.

vilka är din favoritlåtar just nu?
Enrique Iglesias - Hero.

om du blev gravid nu, vad skulle du göra då?
Bli förvånad över att mitt skydd inte funkar, och sen skulle jag ta bort det. Vill inte ha fler barn.

brukar du tejpa över din mun?
Nej, brukar du?

var du på dreamhack?
Vad för något?

hur ser dina strumpor ut, är de sexiga?
Jag har de sexigaste strumporna som finns. Och nej, de är inte till salu.

hur ser dina underkläder ut?
De är i rätt storlek, tackar som frågar.

när blev du taggad på facebook senast?
Kan det vara några månader sen? Minns ej. Det var ett tag sen iaf.

Stay tuned, everyone! ♥


Blogg #29 - Nu var det ett tag sen

Sedan förra inlägget så har jag på allvar börjat om på nytt. Är numera ensamstående, och från och med nu är det PÅ RIKTIGT. Det har tagit tid att få alltsammans att börja rulla på som det hela tiden har varit tänkt, men nu äntligen börjar mitt nya liv att ta form. Och jag trivs med det. Ja, jag gör det faktiskt. Har fått det så himla fint i mitt hem, så det känns nästan som att man har flyttat till ett nytt ställe. Har gjort ganska stora förändringar hemma, och det blev faktiskt bättre än jag trodde att det skulle bli.

Grannarna - nej fy fan, orkar inte ödsla några fler ord på dem här i bloggen.

Den här veckan bor dottern med sin pappa, och jag har verkligen tagit tillvara på tiden genom att fixa och dona här hemma, fått undan en massa gammal skit, storstädat och verkligen lagt ner mycket energi. Känns jätteskönt.

Minuslistan består för tillfället av försenade utbetalningar, och... det var visst bara det på minuslistan, märkte jag nu.

Stay tuned, everyone. ♥


RSS 2.0